Wednesday, July 18, 2012

Oblong daging yang spesel....

N3 pasal makan lagi...macamana la tuan badan tak gemuks kan....hhhmm biasala dah dapat pasangan serasi suka makan memakan...hihihi....tapi tak tipu nak habaq mai kat sini memang sedap tul burger @ oblong Abg Mat....gerai dia terletak di jalan besar nak masuk ke simpang rumah aku....agak2 10 min jugak la jaraknyer....tiap hari mesti lalu kat situ.....

ntah tetiba terfeeling pulak nak mkan oblong....tak de angin takde ribut terus keluar dari mulutku (situasi kat dalam kete masa nak balik umah....sikit jer lagi nak sampai gerai abg mat  ...hihihi....)

me : "abg....nak...nak...nak...."......(cakap sambil buat mulut luas2 sikit)
abg : " nak pe?"
me : " nak ob...ob..oblong......"
abg : senyap jer....tetiba jer bg signal...hihihi... yeay...yeay...abg stop la........(tu dia nak citer sampai buat ayat dialoq2).....

burger Abg Mat nie famous kat area sini.....burger dia besar2 n tebal....sayur, sos n mayo pun byak....ari tu kami order oblong daging....harga biasa RM 3.50...hubby order extra cheese RM4++...aku lak dok kat dalam kete jer sambil snap pic...tapi dapat snap pic assistant abg mat jer...abg mat aku tak dapat snap coz terlindung......kalau nak tau abg mat siap pakai ear phone lagi sambil masak burger....org call order jer pastu mai ambik.....senang kan..... .

nasi lemak pun ada

mesti depa hairan pasal pe aku snap pic....abgku menunggu penuh gaya....hihiihi
Taraaaa.... 2 bungkus oblong......


xtra cheese.....mabeles...







18 comments:

  1. Dulu saya and hubby tergelak bila tau ada jual burger oblong ni...nama belum pernah dengar,so cam klakar la bagi kitaorang.keke
    Da try sekali,sedap jugak rupanya...

    And btw,
    Selamat menjalani ibadah puasa dan salam ramadan dari saya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la kita ash.....dulu cuma tau ada burger ja...paling dak pun burger sosej yg pjg....hihihi.....first hubby yg beli ingatkan burger daging tue yg baru tau oblong..hhmm terus jatuh chinta...hahaha...

      Selamat menyambut ramadhan al mubarak jugak dari ida sekeluarga yer ash....:)

      Delete
  2. burger oblong mmg sdp kan.. ehee.. tgk snap ats tu apatah lg,tetibe mmm..kecur liur dibuatnya.. :)
    salam kenal yer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal juga yer.....hhhmm betul;22 memang sedap kan...lagi pedas lagi best...hihihi

      Delete
  3. kat mana tempat ni.....!!!!!macam tak caya ada nasi lemak RM 1.00 sebab kat
    tempat yan tak dak dah harga camni....!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat area2 umah ida jugak.....ya ker yan...kat sini ada lagi nasi lemak ikan bilis telur hg 50@60 sen cuma sikit jer la qtty dia...tapi kalau seringgit byak la.....:)

      Delete
  4. terliur tengok..nasib baik belum puasa lagi..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi.....a'aa kan liza..kalau pose lagi la bertambah lapaq.....;)

      Delete
  5. memang nampak sedap pun..murah nye la harga nasi lemak tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. suraya.....murah lagi kat sini...hihihi....selalu kat sana berapa....?

      Delete
  6. Replies
    1. mummy try la.....ida pun tak penah sekali try terus ingat...hihihi

      Delete
  7. wah ida..nyum..nyum..
    nnti kena pekena nie..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wanie...nyum...nyum....wajib kena nie..lagi pun jalan nie mesti selalu wanie lalu gak kan...

      Delete
  8. saya tak pernah makan lagi oblong...tgk gambar teringin pulak hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap ummi....ala2 prosperity lak...hihihi....

      Delete
  9. ada 2 gerai ke kak?burger gini mmg klu sedap tu lg puas ati makan dari burger mc d tu haa..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. satu gerai satay...tp tak penah try lg....A'aa memang puas sgt2 makan yana...paling best tang harga tue la....hihihi

      Delete