Thursday, July 12, 2012

First time cuba inie.....

Dulu aku penah citer pasal kupon hari penyayang kan.....memang dah plan baik punyer ngan papa aira nak p ari jummaat coz hari tue cuti........tetiba lak hubby kurang chat....maka dgn rasminyer tak menjadi la plan kami....huhuhu.....sayangkan dgn kupon tu macamana pun kena jugak pi.....so ari ahad tu kami terjah gak tue pun lepas balik keje .....huhuhu malangnyer byak gerai2 dah nak tutup..macamanapun aku mesti berabih kupon....dgn kupon yg ada tue aku sempat merembat nasi ayam 3B, bihun sup 1B, nasi daging 1B pastu lebihan kupon sbyak RM 20.50 macamana yer....jalan punyer jln....ternampak booth ADABI....so ini la dialog aku ngan akak adabi tue...

aku : akak, ada jual lagi tak nie..?
akak: ada dik.....nak ke?
aku : sy ada kupon RM 20.50...nk beli sampai habis la...bole?
akak: bole...no prob...kita campur2 la yer....ada ikan bilis, ayam, kupang, kerang......
aku: ok....tp sy nak ikan bilis ngan ayam jer....

Rm 20.50 tu aku dapat ikan bilis 3 tin, kari ayam 1, rendang ayam 1, perencah kurma 3B, perencah nasi goreng 6.....

bg aku sekali sekala kalau nak makan makanan dlm tin tak da salahnyer kan....especially time2 yg sgt sibuk.....pic kat bawah tue rendang ayam....memang sedap.....tak salah aku nie produk terbaru adabi kot ..lepas beli baru perasan iklan kat TV tu ...Nazril idrus hubby sazzy falak yg masak guna produk nie ........


perencah nasi goreng.....

hihihi dapat beg....

Ikan bilis
Rendang Ayam...







14 comments:

  1. Replies
    1. Wina...a'aa sonok sbb kupon nie free...hihihi

      Delete
  2. Replies
    1. sedap izwa especially rendang ayam siap ngan potato...hihihi

      Delete
  3. Betul..sekali skala time sibuk,sedap jugak ni.
    Ida suka brand adabi ye...saya pun kalu rempah ke rencah ke banyak pilih adabi gaks..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ash....ida suka adabi....macam makanan dlm tin ada byak choice n terjamin halal....kalau perencah tom yam memang adabi...hihihi

      Delete
  4. kadang2 biler mai angin M nak masak, teringin nk beli mknan dlm tin, tp x tau cmner nak buat lak ha3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lia....betul tu skali skala apa salahnyer kan.....ida buat macam nie jer masuk dalam mangkuk terus buh dalam microvawe atau letak terus atas dapur jer...hihihi

      Delete
  5. senang jugak ada segera2 mcm ni...terkejut tergempar tetamu mai umah terus boleh hidang...tak payah risau kan hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ummi...betul tak syak lagi...hihihi.....mana tau ada tetamu tgh2 malam kan...bole buat stok. gak.:)

      Delete
  6. dapppnya..tin pun tin laaa kannn..

    erkk...puan kalo puan buang word verification nih lagi bestt blog ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mama farris.....memng dap.....first time cuba ayam dia.....
      hihihi...ida baru perasan memang ada word verification ...tq mama bg tau....ida dah letak NO ...hihihi

      Delete
  7. Replies
    1. Fiza....try la...sesekali kan...ida pun dapat free tu yg try tue...hihihi

      Delete