Thursday, May 14, 2015

Masak2 dan makan2 with love

salam hari khamis sahabat2 alam mayaku.... ku upload gambar makan2 selalu dalam ig tapi hari ni rajin upload kat sini pula...saja2 nak ceriakan balik blogku...

yg ni nasi arab mmg terbaikla di alor setar...dah berkali2 aku makan memang sedap sangat...makan dalam talam lagi sedap.feel dia tu memang syok....tapi kalau mkn terus dr talam mesti aku mkn dengan cik abgku...hari tu ku makan dgn kawan opis..kami oder set talam juga .nnti dia bg pinggan pun 4 cedok2 la ... harga mandy ayam 1 pinggan rm10...set talam ni cuma rm38.00..


yang ni pula ayam penyet...di aeon big..biasa la tempat baru mesti mau cuba..hihihi


nasi lemak ni opismate ku yg sponser ...hihi sedap tengah makan br tingat nak amik gambar....ikan bilis rapuh2...sambal mantap...sedapnya....:)



ikan siakap ni namanya siakap 3 rasa..tapi bukan color merah2 macam selalu tu...yg ni memang sedap..puji diri sendri pulak...tapi mmg sedap sgt..rasa manis..pedas..masin masam...bole menjilat jari kalau makan ni...


yang pula makan dgn membe opis..katanya nak makan omputih...semua oder yg sama aritu...set ni  rm 8.90.


Bento penuh kasih sayang ni utk cik abg aku bawa ke opis...menu hari ni nasi goreng kicap dengan sambal keli kering...selamat menjamu selera ye abang...hihi..bila makan selalu la ingatkan sayang..muahahaha..



noodle boat termasuk ni dah 3 kali try makan..mmg sedap makan bertingkek tingkek...yg comel manis tu opis mate...



ayam percik ni special utk cik abgku...special la sgt..hihi...masak guna pemanggang ajaib..memang best....







3 comments:

  1. Wah ida..sume best2 ni.. tp dlm banyak2 tu saly mai terliur yg atss skali tu..nasi arab.. hihi

    ReplyDelete
  2. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, resepi dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete