Saturday, June 30, 2012

Masak memasak di hr jumaat :)

Jumaat hr yg best bg aku...hari cuti aku....opis aku keje cuti 1 hr jer dlm seminggu...sedih kan....huhuhu...menu lunch aku ari tue nasi sup....macam2 versi nasi sup nie...ada yg nasi putih mkn ngan sup jer...

selalu asyik mkn nasi putih jer kali nie nak buat nasi sup pulak.....simple jer nak buatnyer...buat jer sup ayam @ daging  macam biasa....pastu bila dah masak ambik jer kuah sup campur ngan beras msak mcam biasa kat dlm cooker....hhhmm nie la jadinyer....nasi sup aku......sama sebijik macam nasi ayam tue....


Dah ada nasi mestilah ada lauknyer......menu lauk aku buat sambal ayam, acar timun, lebihan sup ayam n air asam....(air asyam terlupa snap daa)...

Ambil jer ayam yg direbus kat dlm sup tadi...goreng bersama garam dan sedikit serbuk kunyit.... masak sambal macam biasa.......senang kan....

Acar timun pulak aku tak letak cuka...hhmm tak perasan pulak cuka dah habis...so aku guna air asam jawa jer......kalau nak tau masa mula2 preggy dulu pun macam nie resepi acar aku....nak jugak makan acar last2 buat acar guna air asam jawa...memang sedap sama mcm letak cuka gak....hihihi


 Nie lebihan sup ayam nak buat nasi tadi....alhamdullilah inielah lunch kami ...:)....mlm nanti nak pi pasar mlm plak.....rindu nak mkn samosa, popia ngan keteow kerang.......yg paling best aku ngan hubby merempit mlm2 g pasar mlm....huhuhuhu  best......















2 comments:

  1. teliur la k.cda..:)
    oh acar boh asam jawa?lagi molek kan?tukar ngan cuka..lagi berkhasiat..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. bole....ada sesetengah yg tak mkn cuka leh la try asam jawa....hihihi sedap jugak rasanya....

      Delete