Thursday, May 10, 2012

Zaman Kanak2 Yg Happy Go Lucky :)

hhmmm sape yg nak kembali ke zaman kanak2?....hihihi...sape lagi tuan blog nie laa....sekali sekala aku teringin nak kembali ke zaman dulu2...zaman -zaman sekolah dulu best sgt2....ingat lagi masa sekolah rendah aku suka sangat makan bihun sup @ laksa kat dalam plastik....sambil isap kuah pakai strow....pastu kalau balik ngaji petang time ada pasar malam kat sekolah menjadi rutin aku ngan kawan2 pi melilau kat pasar malam dulu...beli makanan ringan, jalan2 sambil makan. pastu naik gerek (basikal) baru balik umah...main2 sungguh kan ..hahaha.. 

aku ingat lagi tak salah aku masa tu aku darjah 5 gitu la....ada pelakon mai kg kami...tau dak sapa dia yg mai.....hihihi pelakon yg femes time tu sapa lagi kalau bukan edika yusuf, norlida ahmad atau lebih dikenali sbg connie.. depa mai kg kami  berlakon cite apa tah aku dah lupa..yg aku ingat watak edika tu sebagai pilot....

kebetulan tempat depa shoot tu bersebelahan dgn sekolah aku...biasala kami budak2 lagi kan tau2 jea ada pelakon mai tak ingat nak belajar dah...mujurla depa shooting waktu petang..masa tu aku ngan kekawan dah habis ngaji.....kami pun tercongok la dok tengok pelakon berlakon...aku ingat lagi ada babak yang connie jalan2 kena masuk kat dalam workshop ..mungkin keta dia rosak kot....kami kan budak2 agi mesti lah dok dekat2...tapi yg kelakarnya aku tak dengar pun suara connie masa beliau berdialog...aku cakap kat kwn yg dok di sebelah...pasai pa tak dengar suara cakap pon..kalau kat tv kita dengar suara depa kuat ja....hahaha...gitu pulak .mestilah tu kan rakaman jea...kalau kat tv kita yg adjust sound kan......hhhmmm nampak sangat la aku nie tak tau kan....biasa la time tu budak hingusan lagi....



Time tu pulak  kebetulannya, kawan aku bawa penyapu sampah...macam nie setiap hari ada tugas bawa penyapu balik ke umah...kalau tinggal kat kelas mesti hilang..sebabnya kelas petang kami berkongsi dgn kelas sebelah pg.....kebetulan kena pulak hari yg sama kami p tengok shooting drama....haha sekali ngan penyapu kami angkut.....hai kalau teringat hal dulu bole gelak sendri....

So, bila dah besar dah jadi mama kpd 2 org anak kenala bersikap lebih matang kan...hihihi tapi sekali sekala teringin gak nak rasa macam dulu-dulu.. contohnya lepas habeh keja selama 8 jam lebih tue apa salahnya jalan2 kat pasar malam just beli makanan ringan yg budak2 makan n then makan time tu gak....Klau nak lagi happening lagi bole mkn sambil suap menyuap...romatik gitu kan....hihihi.........tapi kena makan dalam kete la.....dan sekarang sudah semestinya la peneman aku adalah my hubby....ekekeke........tak salah kan kalau sesekali kita bersikap kebudakan kan..kan..kan...sekurangnya mencetuskan rasa kehappyan dalam hati....tambah2 kalau hati kita tue dilanda kesedihan :(

Alkisahnya kelmarin kami singgah lagi pasar mlm.....mehla kita happy2kan diri kita dgn makan sosej..taraa........2 cucuk untuk hubby 2 cucuk lagi utk aku....selalunya kalau kami beli apa2 mesti kena sama baru adil kan...hihihi.....nanti berebut pulok ......huhuhu..........

Sosej sorang dapat 2 hihihi.....
Kepok Lekor RM 2.00
Laici untukku n sirap selasih hubyyku ...satu RM1.00
Aku nak cite pasal ais cream lak...Sape suka makan ais cream?...cepat angkat tgn tinggi22.....kalau nak sedap makanlah ais cream dgn milo..tak kira flavor apa pun stoberi, coklat , vanilla , yam ke asal tabur milo mesti sedap....hihihi.....senang jer tabur serbuk milo kat atas  ais cream macam yg ku buat nie........mabelesssssss nak habaq mai..................hihihi

picture kat bawah nie pulak aku ambik time lunch kat opis tadi ....on the way nak ke opis aku singgah kat pekan sehari yg dekat jea ngan umah ku....aku beli mee rebus favorite ku...sebungkus rm 2.50 je.. bole save duit .perot pon kenyang..hihihi......jemput makan semua...:)



p/s: sila abaikan ayat yg tunggang langgang yea..

4 comments:

  1. mmg best bila igtkan blk masa zaman kanak2..reja main ja,x pikiaq pa dah..lani dah tua2 ni,mcm2 nak kena pikiaq..adoi..
    ida,wanie adalah hantu aiskrim..hehe

    ReplyDelete
  2. Betoi wanie masa zaman kanak2 dulu syok sampai tak tak hingat...hihihi....sama la kita suka sangat ngan aiskrim..nyum nyum....hihihi

    ReplyDelete
  3. Ash..sekali sekala syok2..hihihi....

    ReplyDelete