Thursday, May 17, 2012

Ikan gapi oh ikan gapi........Kecian2...

Sekarang nie hatiku aku rasa berbelah bahagi nak lepaskan ikan gapi yg ku pelihara atau tak.....macam nie citenye...opismate aku ada ofer nak belikan aku ikan gapi n  dlm masa yg sama aku pon teringin gak nak pelihara tgok macam best jea bila kwn2ku bela ikan yg cute2 pastu  letak dalam balang kaca yg cumel kat atas meja ...lagi pon murah jek sekor sehinggit....aku beli sekor jantan n sekor lagi betina..kiranya bercouple la....tiap hari mula2 sampai opis aku bg makan dulu ikn gapi .....yg best ikan nie tak yah guna bantuan oksigen n bole survive kat dalam balang kaca yg cumel nie...

Tetiba di suatu hari.. hatiku rasa macam kecian lak kat ikan nie...mesti terseksa coz terkurung kat dalam balang yg kecik jea kan...takut gak mana tau ikan nie menyumpah2 aku ke..tak tenteram hidup den ....huhuhu....so aku decide petang nie nak bawa balik n then lepas kat dalam sungai...huhuhu....ikan pon macam manusia gak kan tak mau idup terkurung tak bebas....betul tak tindakan aku nie....tapi aku rasa nie la cara yg terbaik kan...hihihi....



Selamat tinggal ikan 2 ku...:(

4 comments:

  1. Salam Dear,
    menariknya...
    Kalo letak kat meja opis tentu cantik plus menenagkan pikiran....dikala stress2 dtg.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam..umaira....rasa best dpt tgok ikan berenang renang..hhiihi tapi ntah kdg2 rasa cian lak dok terkurung kan ...dalam hati syg nak buang sebenarnya...huhuh

      Delete
  2. teringat lak zaman muda mudi dulu.. bela ikan gupi nie dlm kolam besar.. die membiak cepat sje.. budak2 kmpung semua dtg beli kat umah sy.. beli cume 50 sen sekor.. jual 1inggit sekot.. beli induk cume berapa ekor je.. bila die membiar dpt untung berganda2.. kayo2.. hehe.. pape pun salam kenal dr sy.. tq coz sudi follow..:)

    ReplyDelete
  3. Cik kasih hatiku bela gak ke ikan gapi?....hihihi...kayo2....makaseh sebab sudi follow balik yea...best baca blog cik kasih :)

    ReplyDelete