Thursday, August 9, 2012

Try scott's emulsion....

Masa ku tecik2 dulu selalu sangat makan scotts emulsion...masa tue tak tau apa ke benda nie....tapi yg pasti sedap...memang dr kecil aku suka yakmat makan ubat especially ubat bersirap....kecil2 dulu suka jugak kumpul botol scoot nie..dulu aku makan perisa oren....botol kaca sekarang dah tukar ke botol plastik..okey la kan lebih selamat utk anak2 kita....

Baru2 nie tergerak hati nak bg aira makan scoot...cari info kat tenet rupanya umur setahun ++ baru leh makan......skrg aira dah 1 thn 2 bulan kira bole la tue....mula2 tny papa dia ...pastu papa cakap dulu pun papa makan....hhhmm skrg nie turn aira pulak...hihi

Weekend lepas aku, hubby n aira pi berbuka puas kat umah abgku di Bukit Mertajam, Penang.....sebelum balik hubby bawa2 round carefour...nie kali 3 aku p carefour almaklum la kat kedah mana ada kan....huhu....
pastu jalan punya jalan ternampak farmasi ....scoot emultion tue siap lagi depa letak kat depan rak...hhhmm macam tau2 jer aku teringin...pastu hubby cakap kata nak try beli la....apa lagi terus la aku bedal satu utk si aira.....tapi yg perisa oren.....

Biasala mama aira kan kalut.....cepat2 nak bg aira try..nak tau samada aira bole trima atau tak....sbbnya kalau makan ubat bersirap liat sangat.....okey aku mulakan dgn letak dalam sudu kecil....first2 try letak kat bibir jer....pastu dia rasa2 macam sedap kot....apalgi terus aku masukkan kat dalam mulut....hhmmm suka aira....alhamdulllilah aira bole terima tanpa paksaan.......

Dah seminggu aira try...setakat nie aira yak yak macam biasa sehari sekali @ 2 kali...yg nampak beza tue kurang sikit batuk selsema...


Fungsi minyak ikan kod nie dapat menolong membina ketahanan terhadp penyakit & menolong pertumbuhan tulang & gigi yang kuat....

Kawan2 ada experience tak bagi anak2 minum scoots ...bole la berkongsi ngan ida..kesan dia macamana ...okey ke tak.....:)






10 comments:

  1. sekali sekala teringt baru bagi anak.hahahaa..

    ReplyDelete
  2. su bagi produk seven seas lebih kurang je cam scotts emulsion, cuma seven seas ni bleh pakai dari baby...ok gak sejak zahraa guna produk ni jarang la demam, selsema pun sehari dua dah kering..

    ReplyDelete
  3. bagus scott ni..tuk prevent dr selsema or demam...danisha amalkan ni...alhamdulillah nampak ok =)

    ReplyDelete
  4. anak sy dpt ni kat sekolah team scotts dtg school dia siap dgn maskot lagi. tp, yg sekarang ni sedap ada perisa oren. ingat lagi zaman kecik dulu konon nak gak makan ni terpengaruh dgn iklan tv. tak sedap. hanyir sbb pure minyak ikan..

    ReplyDelete
  5. Anak² saya klo makan tak cukup satu sudu, mesti nak lebih.

    ReplyDelete
  6. baru beli semlm yg hat kecik nak try bagi dkt dak apitt hehehe

    ReplyDelete
  7. dulu akak kecik2 makan bendani..
    anak2 ni bapak selalu gak suruh belikan untuk diaorang.. masalahnyer bila makanjer diaorang start selsema.. terbalik lak patutnyer kurang selsema... tu tak pahamtu.. tiga empat kali gakler cuba...
    nak cuba lagi nak tau teori akakni betoi ker idak.. sebab dah lama sangat tak beli...

    ReplyDelete
  8. tak pernah pulak minum scotts ni... biasanya bagi madu jer utk kuatkan sistem imun anak2.. mereka pun suka makan madu :)

    ReplyDelete
  9. salam kenal, kunjungan perdana untuk persahabatan, saya suka blog ini dan follow 56
    saya akan senang jika anda menerima dan follow kembali
    ditunggu
    salam ramadlon
    dan terima kasih

    ReplyDelete