Senang ajea nak buat roti gulung nie....selalu kalau beli roti lambat benar nak abeh...so..satu2nya cara kena la buat roti sardin....
Sardin yg siap dimasak bersama bahan di atas.... |
Roti gardenia di stim @ di canai sehingga nipis |
Letakkan inti sardin dan gulungkan |
Siap digulung kemas2 |
Gaul dalam kuning telur yg dicampur secubit garam |
Gaul pula dalam serbuk roti |
Siap utk digoreng |
Dah bole makan........................:) |
Ida, sardin tu fav Kak Yana dgn suami.Samalah kat rumah ni, kalau beli roti sebuku mmg payah nak habis.So..biasanya kalau dah nak expired tu cepat2 kena cari option lain utk pastikan roti tu habis.Kak Yana tak pernah try lagi roti sardin dgn bread crumbs ni.Bila dah tengok resepi Ida ni bolehla Kak Yana cuba lain kali.
ReplyDeleteKak yana...kita sama umur kot....ida tahun 81......kalau buat roti sardin cepat jea habis roti....ida guna roti kering yg kita dok mkn dlm pantang tu jea buat serbuk roti...hihihi...
Delete