Saturday, March 31, 2012

RoTi GuLunG InTi SaRdiN

Senang ajea nak buat roti gulung nie....selalu kalau beli roti lambat benar nak abeh...so..satu2nya cara kena la buat roti sardin....


Sardin yg siap dimasak bersama bahan di atas....
Roti gardenia di stim @ di canai sehingga nipis
Letakkan inti sardin dan gulungkan
Siap digulung kemas2
Gaul dalam kuning telur yg dicampur secubit garam
Gaul pula dalam serbuk roti
Siap utk digoreng
Dah bole makan........................:)

2 comments:

  1. Ida, sardin tu fav Kak Yana dgn suami.Samalah kat rumah ni, kalau beli roti sebuku mmg payah nak habis.So..biasanya kalau dah nak expired tu cepat2 kena cari option lain utk pastikan roti tu habis.Kak Yana tak pernah try lagi roti sardin dgn bread crumbs ni.Bila dah tengok resepi Ida ni bolehla Kak Yana cuba lain kali.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak yana...kita sama umur kot....ida tahun 81......kalau buat roti sardin cepat jea habis roti....ida guna roti kering yg kita dok mkn dlm pantang tu jea buat serbuk roti...hihihi...

      Delete